Pärmitaigen:
- 25g presspärmi
- 2.5 dl piima
- 1 dl suhkrut
- 0.5 tl soola
- 8 dl jahu
- 100g võid
Vahele:
- 5 dl hapukat moosi
Purukate:
- 100g võid
- 3 dl jahu
- 1.5 dl suhkurt
- 1 spl vaniljesuhkurt
- 1 tl küpsetuspulbrit
Lahusta pärm käesooja piima sees. Lisa sool ja suhkur ning sega kuni mõlemad on ilusti lahustunud. Sega juurde jahu ja veidike jahtunud sulatatud või. Sõtku ühtlaseks ning lase tund aega soojas kerkida.
Kui tainas on ilusti kerkinud rulli või suru sõrmedega ahjuplaadi suuruseks. Kata moosi (mina kasutain õuna-pohla ) ja purukattega. Purukatte jaoks näpi kõik asjad omavahel kokku kuni moodustub ilus ja ühtlane puru.
Küpseta 200 kraadi juures kuni ääred on kuldpruunid ( u 30-40 min).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar