neljapäev, 14. august 2014

Talvevarud: kurgisalat


      Vaja läheb:
  • 4 kg kurke (kooritud)
  • 250g õli 
  • 4 spl äädikat
  • 100g soola
  • 250g suhkrut
  • 1 tl jahvatatud pipart
  • 6-10 küüslauguküünt (oma maitse järgi)
  • 5 dl tomatipastat
Kõigepealt koori kurgid.

Tükelda need endale meelepärasel moel aga mitte liiga peeneks. Mina lõikasin kurgi neljaks ja siis viilutasin.


Järgmisena mõõda valmis vajalikud ained (v.a küüslauk) ja pane need potti.


Sega need ilusti omavahel läbi ning lisa segule kurgid.


Lisa küüslauk u 5 minutit enne keema tõusmist, siis kuumuta keemiseni ja salat ongi valmis purgitamiseks.

Purkide steriliseerimine:
  1. Pese purgid ilusti puhtaks ja aseta restiga ahju.
  2. Kuumuta 100kraadi juures 20 minutit
  3. Ära tõsta kõiki korraga välja vaid võta järjest ükshaaval täitmiseks.
Kaante steriliseerimine:
  1. Pese kaaned ilusti ja aseta puhtasse kaussi.
  2. Kalla peale keev vesi.
  3. Samamoodi nagu purkidega, ära tõsta kõiki korraga välja vaid ükshaaval kaanetamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar