neljapäev, 14. august 2014

Kiired moorapead

Kiired on nad sellepärast, et mul kulus nende tegemise peale natu alla tunni ja samal ajal sain veel köögi ka korda tehtud.

      Biskviit:
  • 3 muna 
  • 1 dl suhkrut
  • 100g jahu
      Võikreem:
  • 150g magedat võid
  • 4.5 spl tuhksuhkrut
  • 4.5 spl kondenspiima
      Pumat:
  • 225g tuhksuhkrut
  • 3 tl kakaod
  • u 5 spl vett 
Biskviidi tegemiseks vahusta munavalged ja -kollased eraldi. Olen proovinud ka mõlemad korraga vahustada nagu tavalist biskviiti tehes aga antud retsepti puhul saab nii lihtsalt lamedad küpsised.
  Alusta munavalgetest, lisa umbes 1/4 suhkrust ja vahusta tugevaks vahuks. Lisa ülejäänud suhkur munakollastele ja vahusta kuni kollased muutuvad heledamaks ja vaht pakseneb. 


Sega ettevaatlikult kokku munavalgevaht, munakollased ja jahu. Jahu peab enne lisamist kindlasti läbi sõeluma. Kui tainas on ilusti ühtlane pane see kilekotti/pritsikotti ja pritsi ahjupaberile väikesed ümmargused (enam-vähem ühesuurused) kettad.


Küpseta 200 kraadi juures kuni ilusad pruunid. Lase ilusti maha jahtuda. Samal ajal võib valmistada võikreemi.


Võikreemi jaoks vahusta pehme või kondenspiima ja tuhksuhkruga.. Pane pritsikotti/kilekotti ja pritsi kahe biskviidi pooliku vahele.



Aseta moorapead külmkappi tahenema nii kauaks kuni pumat valmib. Pumati jaoks mõõda kõik ained potti ja keeda paar minutit. Vett lisada nii palju, et segu oleks vedel ja et seda oleks kerge moorapeale kanda. Pumati võib koogikestele tõsta kas lusikaga või siis võtta moorapea kätte, hoida ühest biskviidi poolikust kinni ja teine pool kasta pumati sisse, nii on vist isegi kergem pumat siledaks saada. 



Head isu !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar