teisipäev, 19. august 2014

Talvevarud: Supipõhi (seljanka)


     Vaja läheb:
  • 1 kg sibulaid
  • 1.5 kg tomateid
  • 500g kurke
  • 5 porgandit
  • 1 dl õunaäädikat
  • 1 spl soola
  • 1.5 spl suhkrut
  • u 2.5 dl õli 
Tükelda kurgid (mina lõikasin kuubikuteks), sega soola ja õunaäädikaga ning jäta maitsestuma nii kauaks kuni teise asju hakid. Koori ja haki tomatid. Riivi porgandid jämeda riiviga. Lõika sibul viiludeks või poolviiludeks, olenevalt sibula suurusest.


Kuumuta suures potis õli ning hauta sibulaid ja porgandit madalal kuumusel kuni enam-vähem pehme. 


Lisa tomat ja kurk. Hauta madalal kuumusel pool tundi. Lisa suhkur ja lase veel natu podiseda.


Peale seda on supipõhi valmis purgitamiseks. Purkide ja kaante steriliseerimise kohta leiab infot teise postituse alt - Talvevarud: kurgisalat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar