teisipäev, 23. september 2014

Täidetud paprikad


             Vaja läheb:
  • 8 paprikat
  • 400 g keedetud riisi
  • 500 g hakkliha
  • 3 suurt tomatit
  • 2 suurt sibulat
  • 6-8 küüslauguküünt
  • 100 g riivjuustu
  • 5 dl puljongit (kana, liha jne)
  • soola, pipart, cayenne pipart
Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ning aseta poolikud ahjuvormi.


Täidise jaoks keeda riis, tükelda sibulad, purusta küüslauk või haki väikseks, koori ja haki tomatid. Lase sibul panni peal klaasjaks, lisa hakkliha ja pruunista. Lisa tomatid ja küüslauk ning maitsesta. Sega kausis kokku riis ja hakkliha-segu. Maitsesta veelkord, kuid arvesta sellega, et hiljem pannakse paprikate peale juustu, milles on veel omakorda soola.


Täida paprikad saadud seguga. Kalla puljong vormi põhja ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Eemalda foolium ning küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit või kuni paprikad on pehmed. Puista peale juust ja lase sel ahjus sulada. Naudi!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar