neljapäev, 11. september 2014

Ameerikapärased kaneelirullid toorjuustuglasuuriga


            Pärmitainas:
  • 21g pärmi
  • 1 3/4 dl piima
  • 1/2 dl vett
  • 1/2 dl suhkurt
  • 1/4 tl vaniljesuhkurt või ekstrakti
  • 1 kanamuna
  • 1 tl soola
  • 1/2 dl sulatatud võid
  • 10 dl jahu
            Täidis:
  • 3/4 dl pehmet võid
  • 1 3/4 dl fariinsuhkurt
  • 1/2 dl suhkurt
  • 1 1/2 spl kaneeli
  • 1/2 dl sulatatud võid peale määrimiseks
            Glasuur:
  • 1/2 dl toorjuustu
  • 1 spl magedat võid
  • 3 dl tuhksuhkrut
  • 1/2 tl vaniljesuhkrut või ekstrakti
  • 4 spl piima
Lahusta pärm soojas vees ja sega juurde soe piim. Lisa suhkur, vaniljesuhkur (ekstrakt), sool ja kanamuna. Sega saadud segule umbes kolmandik jahust, lisa sulatatud või ning seejärel ülejäänud jahu. Sõtku ühtlaseks ning aseta kõrvale kuni tainas on kahekordistunud. 


Rulli tainas nelinurgaks, määri sellele pehme või ja raputa peale suhkru, fariinsuhkru ja kaneeli-segu. Keera tihedalt rulli. Lõika saadud rull 16 osaks.


Määri ahjuvorm võiga ja aseta kaneelirullikesd üksteise kõrvale jättes neile ruumi kerkimiseks ja lase umbes pool tundi kerkida. Määri rullid enne ahju panekut sulatatud võiga.


Küpseta 180kraadi juures kuni rullid on pealt pruunid (umbes 25 minutit).


Niikaua kuni rullid jahtuvad valmista glasuur. Sega kausis omavahel kokku pehme või, toasoe toorjuust ja tuhksuhkur. Lisa piim ja sega ühtlaseks.


Kalla segu rullidele ja aja ühtlaselt laiali. Mina kasutan selleks pintslit aga saab ka lusika või spaatliga.

NB! Nagu pildilt näha siis keskmised rullid kaovad pannilt alati esimesena.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar