reede, 5. september 2014

Toorjuustukook karamellikattega



          Põhi:
  • 135g Digestive küpsiseid
  • 45g suhkurt
  • 65g sulatatud võid
          Täidis:
  • 530g toorjuustu
  • 160g suhkurt
  • 25g sulatatud võid
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1 tl vanilje suhkrut või ekstrakti
  • 3 keskmist muna
  • 45g hapukoort
  • 45g vahukoort
          Karamell:
  • 150g suhkurt
  • 2 tl vett
  • 1/4 tl sidrunimahla
  • 120g vahukoort
  • tsipa soola
  • 2 Marsi või Snickersi šokolaadi
Määri 24 cm lahtikäiv vorm võiga. Pane suure pottiga vett keema.

Sulata või ja sega see suhkru ja purustatud küpsistega. Suru tihedalt koogivormi põhja ning aseta kõrvale.

Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga. Lisa sulavõi, sidrunimahl ja vanilje. Sega ükshaaval juurde munad. Vahusta eraldi kausis vahukoor ja hapukoor ning lisa see toorjuustusegule.

Kalla saadud segu vormi, aseta ahjuplaadile ning nüüd kalla ahjuplaadile keeva vett. Vett tuleks panna nii palju, et ahjuplaadi ülemisest äärest jääb umbes pool sentimeetrit.

Küpseta 160kraadi juures kuni kook kergelt võdiseb, umbes 1 tund ja 10 minutit. Tõsta  koos ahjuplaadiga ahjust ning lase nii jahtuda kuni toasoe. Seejärel aseta 12 tunniks külmkappi.

Järgmisel päeval või 12 tunni pärast kalla kook taldrikule ja siis omakorda uuesti teisele taldrikule, et kook jääks õigetpidi. 

Karamelli jaoks aseta potti suhkur, vesi ja sidrunimahl. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni suhkur näeb välja selline:

Nüüd lisa vahukoor. Keeda kuni karamell muutub natuke paksemaks ja kalla ümber kaussi jahtuma. Kui karamell on toasoe vala see koogi peale ning kaunista Snickersi või Marsi tükkidega. Naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar