esmaspäev, 20. oktoober 2014

Sidrunikook beseekattega


         Muretaigen:
  • 220 g jahu
  • 110 g võid
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 1 munakollane
  • tsipa soola
          Sidrunikreem:
  • 2.5 dl piima
  • 30 g suhkurt 
  • 3 munakollast
  • 2 spl kartulitärklist
  • 1 sidruni mahl
  • 2 sidruni koor
          Besee:
  • 5 munavalget
  • 150 g suhkrut
  • 100 g tuhksuhkrut
Sega kõik taigna ained omavahel kokku ja litsu 26 cm vormi põhja ja äärtele. Aseta põhja peale küpsetuspaber ja kalla sinna kuivatatud herneid (või midagi muud küpsetuskindlat). Küpseta 190 kraadi juures 10 minutit, eemlada herned ning küpseta edasi kuni ääred on kergelt pruunikad.
Kreemi jaoks aja potis keema piim ja suhkur. Sega eraldi kausis munakollased ja tärklis, lisa saadud segule natuke kuuma piima, sega segi ning seejärel kalla see ülejäänud piima hulka. Keeda kuni segu pakseneb. Lisa sidruni koor ja mahl. Aseta kõrvale.
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades tuhksuhkur. Sega pool munavalgevahust sidrunikreemiga ning kuumuta korra läbi. Kalla sidrunikreem eelküpsetatud põhjale. Kõige peale kalla ülejäänud munavalgevaht. Aja vaht ühtlaselt laiali ja aseta kook veel korraks ahju, et besee värvi saaks. Naudi!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar