teisipäev, 21. oktoober 2014

Ekleerid keedukreemiga



                Keedutaigen:
  • 1.75 dl vett
  • 1.75 dl jahu
  • 1/4 tl soola
  • 55 g võid
  • 2 kanamuna
                Keedukreem:
  • 2.5 dl piima
  • 0.5 dl maisitärklist
  • 0.5 dl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 1 tl vaniljesuhkrut või ekstrakti
  • tsipa soola
               Canache:
  • 60 g šokolaadi
  • 0.5 dl vahukoort
Alusta keedukreemist:
Sega kõik ained väikeses paksupõhjalises potis kokku. Kuumuta madala kuumuse peal kuni kreem pakseneb. Eemalda kuumuselt, kalla ümber kaussi ning aseta külmkappi.

Keedutaigen:
Aseta potti vesi, sool ja või. Keeda kuni või on sulanud, lisa jahu ning sega ühtlaseks. Kuumuta madalal kuumusel veel umbes kaks minutit. Lase saadud segul natukene jahtuda ning lisa ükshaaval vahustades munad. Pritsi ahjuplaadile endale sobiva kujuga ekleerid. Küpseta 10 minutit 210 kraadi juures, vähenda kuumust 150 kraadini ning lase küpseta u 20-25 minutit või kuni pealt ilusad pruunid.

Küpsenud ja jahtunud ekeleerid täida keedukreemiga ning aseta canache'i tegemise ajaks külmkappi.

Canache:
Aseta šokolaad ja vahukoor kaussi. Sulata need ettevaatlikult mikrolaineahjus iga 10 sekundi tagant segades, et šokolaadi ära ei rikuks.

Kui canache on ilusti ühtlane tõsta see lusikaga ekleeride peale või kasta üks pool ekleeridest canache'i sisse, nii on oluliselt kergem neid ühtlase kihiga katta. Lase ekleeridel natuke aega külmkapis taheneda ning Naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar