laupäev, 29. november 2014

Porgandikook hapukoore-kakaoglasuuri ja mandlitega


                Porgandikook:
  • 350 g porgandit
  • 150 g võid
  • 3 kanamuna
  • 2 dl suhkrut
  • 3.5 dl jahu
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
                Glasuur:
  • 50 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 spl kakaod
  • 2 spl hapukoort
               Kaunistamiseks:
  • mandlipuru
Porgandikook:
Riivi kooritud porgandid peene riiviga ning sega sulavõiga. Vahusta munad suhkruga, lisa riivitud porgand ja  omavahel segatud kuivained. Kalla 24 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 180 kaadi juures 40 minutit.

Glasuur:
Samal ajal kui kook jahtub valmista glasuur. Aseta potti või ja lase sulada. Lisa kakao ja suhkur, sega segi ning lisa hapukoor. Keeda paar minutit. Lase glasuuril natuke jahtuda ning vala koogile. Aja ühtlaselt laiali ning kaunista mandlipuruga. Naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar