laupäev, 22. november 2014

Sefiirikorvikesed


             Korvikesed:
  • 200 g jahu
  • 100 g võid
  • 1 spl suhkurt
  • 3 spl vett
             Sefiir:
  • 3 munavalget
  • 300 g suhkrut
  • 0.5 dl vett
  • maitse järgi sidrunhapet
             Vahele:
  • hapukat moosi, banaani, muud meelepärast
Korvikesed:
Näpi jahu, suhkur ja jahu puru-taoliseks massiks. Lisa vesi ning sega kiiresti ühtlaseks. Aseta pooleks tunniks külmkappi.
Suru tainas vormikeste põhja ja äärtele. (Kui õiged vormid puuduvad võib kasutada ka muffinipanni, ääri ei tohi lihtsalt liiga kõrgeid teha.) Kata tainas fooliumiga ning kalla peale kuivatatud herned, või midagi muud küpsetuskindlat. Seda tehes säilitavad korvid enda kuju, ääred ei vaju alla ega teki ''mulle'' taigna küpsemisel. Küpseta 225 kraadi juures kuni ääred on ilusti kuldpuunid.

Sefiir:
Aseta paksupõhjalisse potti vesi, suhkur ja sidrunhape. Keeda paksuks siirupiks (pehme kuulikese staadium või 118 kraadi, mina lasen 120+ kraadini siis tuleb minul ilus paks sefiir). Vahusta  siirupi keemise ajal munavalged tugevaks vahuks. Kui siirup on valmis nirista see õhukese joana munavalgevahu hulka samal ajal vahustades. Jätka vahustamist nii kaua kuni sefiir on enam vähem jahtunud.

Aseta jahtunud korvikese põhjale umbes 1 tl moosi. Pritsi tordipritsiga või aseta lusikaga peale sefiir.

NB! Kaunista nonparellide, šokolaadi või muu meelepärasega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar