neljapäev, 21. jaanuar 2016

Vaarika-toorjuustukoogikesed


                       Põhi:
  • 1 3/4 dl Digestive küpsiste puru
  • 2 spl sulatatud võid
  • 1 1/2 spl suhkrut
                       Täidis:
  • 400g toorjuustu
  • 1 3/4 dl suhkurt
  • tsipa vaniljet
  • 2 kanamuna
                     Vaarikakaste:
  • 170g vaarikaid (värsked sobivad paremini aga saab ka külmutatud vaarikatega)
  • 2 spl suhkurt
Põhi:
Purusta küpsised (mina kasutan selleks tavalist riivi, nii on lihtsam ja tuleb ühtlane puru). Sega saadud puru suhkru ja sulatatud võiga. Vooderda muffinipann paberitega ja suru küpsisepuru iga augukese põhja. Küpseta 155 kraadi juures 5 minutit ning tõsta kõrvale täidist ootama.
Täidis:
Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vaniljega. Lisa ükshaaval vahustades kanamunad. Tõsta segu lusikaga vormi. 
Vaarikakaste:
Kui kasutad külmutatud vaarikaid siis lase neil enne täielikult sulada. Püreesta vaarikad koos suhkruga (kasutasin selleks blendrit aga nii väikese koguse puhul oleks ilmselt mugavam olnud kasutada saumikserit). Suru segu läbi sõela, et vabaneda seemnetest. Tilguta lusikaga kastet toorjuustukoogikestele ja tõmba hambatikuga laiali.
Küpseta 155 kraadi juures 22 minutit. Lase jahtuda ning seejärel tõsta vähemalt kaheks tunniks külmkappi tahenema. 
PS! Ülejäänud vaarikakastet võib hiljem serveerida koogikeste kõrvale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar